Španščina je tretji svetovni jezik in se širi po svetu z izredno hitrostjo. Na svetu je domnevno več kot 500.000.000 ljudi, ki govorijo špansko.

Kot uradni jezik je španščina prisotna v Južni in Srednji Ameriki ter na Karibskih otokih. Prav tako živi v Združenih državah Amerike okoli 50.000.000 špansko govorečih ljudi.

Svet špansko govorečih držav je pester, privlačen, slikovit in bogat, in španski jezik je nepogrešljiv del kulture, ki si jo popotniki želijo usvojiti, saj jim omogoča pristen in neposreden stik z domačini.

Kot jezik, ki postaja nepogrešljiv tudi v poslovnem svetu, je španščina med jeziki, ki se jih učijo po svetu, na drugem mestu. Zaradi hitro razvijajočih se podjetij in industrij, ki izhajajo iz špansko govorečih držav, kakor tudi zaradi mednarodnega poslovanja s temi državami, je znanje španščine izredna prednost.

Špansko govoreči svet šteje tudi zaradi pomembnih osebnosti na področjih umetnosti, znanosti, športa, glasbe, književnosti, kar še povečuje zanimanje za spoznavanje teh kultur.